Af gæsteblogger:
Henrik Brændgaard
Redaktion:
Line Hornslet Falcke
Derfor skal du arbejde med søgemaskineoptimering på videoer. Med video-SEO ...
Formålet med at arbejde med video-SEO og søgemaskineoptimere dine videoer er at få så gode placeringer på Google som muligt. That’s it!
– For videoer er populære. Alt lige fra underholdning og undervisningsvideoer til guides og how-to-do videoer. Mange mennesker vil langt hellere se en video frem for at bruge kræfter på at læse en lang og teknisk artikel eller et blogindlæg for den sags skyld.
Men hvad skal der egentligt til for, at dine videoer bliver mere synlige i på Google? Og helst på side 1?
Hvad skal der til for, at lige netop dine videoer kommer til at skabe mere trafik og i sidste ende øge konverteringsraten på dit website? Det fortæller jeg mere om her …
Fortæl søgemaskinerne, hvad din video handler om
Som søgemaskine har Google ingen idé om, hvad der sker i din video. Google kan jo ikke se film. Du skal derfor gøre alt, hvad du kan, for at fortælle Google, hvad din video handler om. Og det skal du gøre i form af tekst.
Som en del af video-SEO er det derfor vigtigt, at du:
- etablerer meta-information om din video ved at oprette et video-sitemap
- skriver en beskrivende tekst, som er relevant for din videos indhold
- placerer teksten i forbindelse med videoen på dit website eller i et blogpost.
Gør du dét, og bruger du samtidigt YouTube til at hoste dine videoer, kan du både komme til at blive godt placeret på Googles side 1 med dit website og din side på YouTube.
Det vil sige, at du har mulighed for at dominere 2 pladser i resultatoversigten. På den måde gør du dig langt mere bemærket og forøger dine chancer for et klik.
Altså, når du også husker at arbejde med de 7 trin, jeg fortæller dig om lige om lidt … ↓
Video-SEO. Hvad gør vi så nu?
Videoer er en god måde at skabe unikt indhold på.
Og som den Gentleman Google er, belønner søgemaskinen dit unikke (tekst)indhold.
Mange bruger Google til at lede efter helt specifikke informationer og stiller derfor helt specifikke spørgsmål, som de gerne vil have svar. Og gerne via en video.
Hvad vil folk så søge efter for at finde lige præcis din video?
Ligesom i SEO på din hjemmeside er det vigtigt, at du i din video SEO identificerer de søgeord, din målgruppe anvender.
Her kan du med fordel benytte Google Keywordplanner eller det danske SEO-værktøj, Morningscore, i din søgeordsanalyse.
Og så kan det være en rigtig god idé at spørge dine kunder og kollegaer om, hvad de ville søge på for at finde lige præcis dét, du tilbyder. Her kan der ofte dukke vendinger op, du måske ikke selv har tænkt på.
Næste skridt handler om, at du indskriver alle brugbare inputs – søgeord og søgefraser – i den tekst, der knytter sig til din video. Både i videoens titel, filnavn, videobeskrivelse, tags (YouTube) og i de kommentarer, du selv skriver til videoen.
Og hér kommer de 7 lette trin ... For du skal også sørge for, at:
- videoen er offentlig og let kan deles på sociale medier.
- du tillader kommentarer på det blogpost, din video er er en del af på YouTube.
- uploade et transcript / undertekster til videoen på YouTube.
- inkludere et link til dit website i beskrivelsesfeltet, hvis den bliver hostet af YouTube, så dine besøgende kan komme over på dit website.
- du får lavet et video XML sitemap til din video, uanset om du hoster videoen på dit eget website eller andre steder som YouTube, Wistia eller Vimeo. Et video XML sitemap giver ejerskabet af videoen til dit website. Registrerer du dit video XML sitemap i Google Webmaster Tools, hjælper du Google med at opdage og indeksere sitemap’ets indhold. Det vil IKKE påvirke din placering i en søgning, men bare sørge for at din thumbnail bliver vist i søgeresultatet.
- du laver og upload din egen thumbnail, så du er sikker på, at den virkelig skiller sig ud og kan tiltrække endnu flere kliks (CTR)
- du skaber en hulens masse aktivitet om din video ved at sende den ud i nyhedsmails og bruge den i din e-mail signatur.
Del, del og del
Til sidst er det super vigtigt, at du husker at prioritere din online synlighed. Og det gør du ved at dele din film på alle de sociale medier, du kan komme i tanke om som Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter og YouTube.
Derudover kan du også promovere din video i form at betalt reklameplads på Facebook, YouTube og via Google Ads.
Så sæt i gang!
Jeg håber, du er blevet en del klogere på video-SEO.
God arbejdslyst … 🙋♂️