Er en opfordring til involvering på Facebook indirekte Like-tiggeri? JA, vil nogen sige. Gør det noget? Nææ .., ikke så længe, du ikke bliver taget med fingrene direkte i småkagedåsen.
På Facebook handler det om at få Likes, kommentarer og delinger. Faktum er bare, at dine opdateringer bliver sorteret efter relevans, så ikke alle dine almindelige tekstopdateringer bliver set af dine venner eller følgere.
Netop derfor er det en god idé at få dem, der Synes godt om din side til at involvere sig aktivt, så dine opdateringer bliver mere relevante. Og så du på den måde får en positiv EdgeRank. Altså en højere visningsprocent.
Også selvom Mikael Lemberg, Advertising Director hos Komfo ApS, siger, at EdgeRank ikke findes. Efter en ansættelse i Hemmelighedernes kammer hos selveste Facebook, siger han nemlig:
“Ja, jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg også selv tidligere har siddet forrest på Edgerank-vognen. Jeg er dog blevet klogere i mellemtiden og indrømmer gerne i dag, at jeg dengang tog fejl.”
EdgeRank. Hvad er det så, der ikke findes?
EdgeRank er (eller var) den algoritme, Facebook bruger til at beregne værdien af dine opdateringer. Bruger du Facebook som markedsføringsplatform, er det derfor vigtigt at tænke EdgeRank ind i den måde, din markedsføringsstrategi bliver realiseret.
Uanset hvad algoritmen hedder i dag – om det er en algoritme eller ej – så bliver alle opdateringer bare ikke vægtet lige højt.
Like-tiggeri: ”Synes godt om, hvis …” eller “Hvad mener du …”
Betegnelsen, Edge (kant), dækker over den handling, der bliver udført af dine Facebook-venner eller følgere, når du poster en tekst, et billede eller en forespørgsel.
Du får måske et Synes godt om, en kommentar eller en deling. Og jo mere respons du får i form af kommentarer, Likes og delinger – jo mere kant får du. (Jo flere visninger får du).
Kanter bliver altså skabt, når en bruger udfører en aktiv handling i forhold til din Facebook-opdatering. Det kan godt være, at opfordringerne til at Synes godt om eller Skrive din mening ikke ser godt ud. Men virkeligheden er bare, at antallet af visninger falder, hvis du forsømmer at opsøge – og få – respons fra dine Facebook-fans. Samtalen er det vigtigste!
Sådan får du flere Likes med Word of Mouth og Content marketing
Ifølge Thomas Bigum, Bigum&Co., får du flere venner og Likes på Facebook, som du får venner på almindelig vis.
Det handler om, at dem, der Synes godt om dig, kan mærke dig i dine Facebook opdateringer. Gør du det godt, får du god respons.
Word of Mouth marketing bygger på det, at en forbruger bærer din virksomheds budskab videre til sine egne relationer.
Word of Mouth marketing er super vigtig, når det gælder om at få fat i dine Friends of Fans, som så får øjnene op for dig og din virksomhed. At du får engageret en række ambassadører – Connected Consumers – der arbejder for dig i kulissen. Dér, hvor du sælger indirekte. Blandt andet ved deling af videoer, billeder, tips og tricks.
Content marketing er også et rigtig godt redskab til at få mere synlighed og flere digitale venner. Og som disciplin handler det om at spille på Know – Like – Trust faktoren for i sidste ende at få dine læsere og potentielle kunder til at forelske sig hovedkulds i dig.
Naturligvis ved at skabe og dele unikt indhold, dine læsere kan bruge til noget konkret. Blandt andet ved at give gratis tips, brugbar inspiration og vække nysgerrighed. Alt sammen for i højere grad:
• At opnå øget konvertering
• At opnå øget Leadgenerering
• At forbedre din kundefastholdelse
• At øge dit salg på sigt og skabe god Storytelling
Generelt gør Content markting sig rigtig godt i blog-regi. På Facebook kan du imidlertid blive mere synlighed ved at fokusere på et samtalebaseret indhold.
Når du fx kigger på mennesket bag, laver portrætter, bruger testimonials. Når du involverer dine venner og følgere – giver dem substans og værdi med dine tekster.
HUSK. Du er nødt til at dedikere dig til skrivearbejdet, for når din mængde af Content falder – falder din attention. En måned uden 1 blogpost er det rene selvmord, når du gerne vil være digital.
Facebooks dødssynd!
Facebooks dødssynd handler om det forbudte i at blive grådig og flirte forbi dem, du allerede har tiltrukket.
Det lugter måske lidt af parterapi, men handler i bund og grund om, at være noget for dem, der allerede har dedikeret sig til dig. At du bliver ved med at give dem et berigende indhold og på den måde opnår en positionering i deres bevidsthed.
Det var ordene.
Jeg håber, du er blevet inspireret 🙋♀️